Over ons

De Stichting Beekbergen Klassiek, een initiatief van enkele inwoners van Beekbergen, werd opgericht op 17 oktober 2001. Zij wil, zoals elders in Nederland het geval is, ook in Beekbergen de mogelijkheid bieden klassieke muziek te beluisteren. Zij denkt daarbij aan (kamer)muziek, ten gehore gebracht door (ensembles van) gekwalificeerde musici.

Als locatie is gekozen voor De Oude Kerk in het centrum van Beekbergen. Deze kerk met haar 300 zitplaatsen en prachtige akoestiek leent zich hiervoor uitstekend. Meer over de historie van de kerk kunt u vinden op de website van de kerk.

Beekbergen Klassiek richt zich in eerste instantie tot de inwoners van Beekbergen en Apeldoorn en omgeving. Zij wil een bijdrage leveren aan vergroting van het culturele aanbod, en wel voor iedereen.

Frequentie:
Uitgegaan wordt van een tweetal concerten per jaar – meestal in maart en november – op een zaterdagmiddag van 15.30 tot circa 17.00 uur. Programma, data en adressen voor de kaartverkoop van komende concerten zullen tijdig per affiche, krant en website bekend worden gemaakt.

Het openingsconcert op 2 maart 2002 met de pianist Ronald Brautigam was al direct een groot succes en legde een basis voor de bekendheid van Beekbergen Klassiek.

Sponsors:

Mede mogelijk gemaakt door:

Blijf op de hoogte:

06 53404902