Delphine Trio

Zaterdagmiddag

van 15.30 – ca. 17.00 uur

Bestel kaarten

Delphine Trio

Het Delphine Trio brengt drie gepassioneerde jonge musici uit verschillende hoeken van de wereld samen: de Australische klarinettist Magdalenna Krstevska, de Nederlandse cellist Jobine Siekman en de uit Zuid-Afrika afkomstige pianist Roelof Temmingh.

Het Delphine Trio, dat opgericht is in 2020 aan het Royal College of Music (RCM) in Londen, bestaat uit een mix van individueel instrumentaal talent, zij vinden elkaar in hun passie voor divers repertoire. Het is bijzonder dat alle leden van het trio een masteropleiding aan de RCM afgerond hebben én ook een RCM Junior Fellowship hebben gekregen. Het Delphine Trio was finalist in de Royal Overseas League Competition 2022 in Londen en hebben muziek opgenomen in de Abbey Road Studios. Ze hebben opgetreden op Britse muziekfestivals en series zoals Buxton International Festival, Banstead Arts Festival, de Kensington & Chelsea Music Society Concert Series en de Royal Albert Hall Classical Coffee Morning Series. In Nederland traden ze op in Almere, Loosdrecht en het Mosterdzaadje. In 2022 ontving het Delphine Trio een beurs van het Mengelberg Fonds om deel te nemen aan de Apeldoorn Masterclass reeks. Ze hebben coaching gekregen van gewaardeerde muzikanten waaronder Colin Lawson, Charles Neidich en Danny Driver.

Het Delphine Trio is een fervent voorstander van diversiteit in klassieke muziek en probeert dit te weerspiegelen door het beschikbare repertoire- en daarmee ook hun concertprogrammering verder te verkennen. Door hun kennis van ondervertegenwoordigde werken en componisten uit te breiden, hebben ze opgetreden in tal van diversiteit initiatieven bij de RCM, zoals de FestivALL (het inaugurele RCM-diversiteitsfestival) en het Woodwind Diversity Concert, met muziek van Louise Farrenc en Elisabeth Lutyens.

“.. the Delphine Trio looks set to become a major presence, with playing, and programming, full of vitality and imagination.” – Mike Wheeler, Classical Music Daily 2022

Website Delphine Trio

L. van Beethoven – Clarinet Trio op. 11 in B flat major
I. Allegro con brio
Ii. Adagio
Iii. Tema: Pria ch’io l’impegno. Allegretto

J. Brahms – Clarinet Trio op. 114, in a minor
I. Allegro
Ii. Adagio
Ii. Andantino grazioso
Iv. Allegro

Pauze (kort)

R. Kahn: Serenade op. 73

A. Piazzolla (1921-1992) – Oblivion (arrangement)

R. Delanoff – Trio
i. Allegro
ii. Nocturne
iii. Scherzo

Debuut CD: Vers van de pers!

Begin van deze maand kwam de debuut CD van het Delphine Trio uit. De CD werd van 26 t/m 29 juni opgenomen in studio van Muziekcentrum van de Omroep, is in augustus ge-edit en gemastered. De CD is nu al te koop als fysiek exemplaar, maar u kunt het hier ook online beluisteren.

Blijf op de hoogte:

06 53404902