Jubileumconcert, 15 oktober 2022

20 jaar Beekbergen Klassiek… we gaan er een muzikaal feest van maken.
Niek Baar, Ben Kim, Ella van Poucke, Lena ter Schegget en Kanako Inoue gaan een prachtig programma voor u verzorgen.
U bent van harte uitgenodigd dit jubileum met ons mee te vieren.


PROGRAMMA

Niek Baar, Ben Kim, Ella van Poucke
Beethoven, Sonate voor piano en viool, op.12 nr.3 in Es-groot
Beethoven, Variaties voor cello en piano in Es, WOO 46
Beethoven, Sonate voor piano solo, opus 27, nr.2 ‘Mondschein’

PAUZE

Lena ter Schegget en Kanako Inoue
Oistrakh/Oborin – Beethoven, Violin Sonata no.2, op.12 no.2

Niek Baar, Ben Kim, Ella van Poucke
Beethoven, Trio, opus 70, nr.2

 

 

Hieronder meer informatie over de musici.

 

Niek Baar en Ben Kim

Ben Kim

Ben Kim wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie. Na het winnen van het beroemde ARD Concours in München (2006) kwam Ben onder internationale aandacht en begon zijn carrière een serieuze vorm aan te nemen. Ben gaf vele concerten in de VS, Europa en Oost-Azië. Hoogtepunten waren zijn debuut in Carnegie’s Zankel Hall met het Olympus Chamber Orchestra in 2009 en zijn debuut in 2010 in Suntory Hall in Tokyo. Ben ging onlangs ook op tour door Japan waar hij 14 concerten gaf als solist met de Brno Philarmonic. Daarnaast had hij zijn debuut in de Berliner Philarmonie, Stuttgart Liederhalle en het Gewandhaus in Leipzig.

Daarnaast nam Ben een veel geprezen cd op met de Préludes en Impromtus van Chopin bij het label Universal Decca. Daarnaast nam Ben cd’s op voor Sony Classical en het Klavier-Festival Ruhr label.
 Ook werden velen van zijn concerten uitgezonden door radio en televisie over heel de wereld.

Ben is geboren in Portland, Oregon, waar hij zijn piano-opleiding op vijfjarige leeftijd begon bij Dorothy Fahlman. Terwijl Ben zijn eerste soloconcert gaf op achtjarige leeftijd, en zijn debuut als solist met orkest toen hij twaalf was, had hij ook interesses voor andere dingen zoals mathematiek en schrijven. Toch besloot hij zijn studie als pianist voort te zetten en sloot hij op 20-jarige leeftijd zijn Bachelorstudie af aan het Peabody Conservatorium waar hij studeerde bij Leon Fleisher. Vervolgens bleef Ben bij Fleisher studeren en kreeg hij daarnaast lessen van Yong Hi Moon. Ben was ook één van de zeven pianisten die werd uitgenodigd bij de Internationale Piano Academy aan het Como meer, waar Ben tussen 2005 en 2007 studeerde bij o.a. Martha Argerich en William Grant Naboré.

Momenteel woont Ben in Berlijn waar hij twee jaar geleden zijn studie afronden bij Klaus Hellwig. Hij is actief als solist, docent en kamermusicus.

Niek Baar

De Rotterdamse violist Niek Baar (1991) studeerde aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn bij Prof. Stephan Picard waar hij in juli 2016 afstudeerde met de hoogst mogelijke score, Hiervoor studeerde Niek bij Peter Brunt en Philippe Graffin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij Christoph Poppen in München.

Niek nam met succes deel aan verschillende Internationale en Nationale concoursen. In januari 2018 won Niek het Oskar Back Concours, tijdens de Finale speelde hij het Vioolconcert van Robert Schumann met het Residentie Orkest en Otto Tausk, deze vertolking van dit bijzondere vioolconcert leverde Niek uiteindelijke de eerste prijs op. Eerder won hij prijzen op o.a. het Internationale Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig (3de prijs) het Prinses Christina Concours (1ste en 2de Prijzen) de Solo Bach Competition in Londen (1ste prijs). In december 2015 ontving Niek de Kersjesvioolbeurs in het Concertgebouw Amsterdam en werd hem tijdens het Kronberg Festival in Duitsland de Grommekk Prijs voor jonge violisten uitgereikt.
Deze bijzondere prestaties leiden naar uitnodigingen om op aansprekende podia en festivals in binnen- en buitenland te komen spelen zoals het Gergiev Festival te Rotterdam en Bach Festival Dordrecht het Delft Chamber Music Festival, Grachtenfestival, Storioni Festival, Peter de Grote Festival maar ook tijdens ‘Festival de Musica Barroca’ in Costa Rica en het Kuhmo Festival in Finland. Niek maakte zijn debuut als solist op 16 jarige leeftijd met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Verder soleerde hij o.a. met het Pauliner Kammerorchester Leipzig, Camerata Berlin, Symfonie Orkest van het Koninklijk Conservatorium, Radio Philarmonisch Orkest, Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest, Gelders Orkest en het Atheneum Kamerorkest. Tijdens deze concerten werkte Niek samen met dirigenten zoals Markus Stenz, Antony Hermus, Per Otto Johansson, Arjan Tien, Phillip Pickett, Peter Biloen en Jac van Steen. In maart 2013 maakte Niek zijn debuut als Solist in het Concertgebouw in Amsterdam met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen.

Komende optredens zijn gepland met het Radio Filharmonie Saarbrucken, Sinfonia Rotterdam, Philharmonisches Orchester Vorpommern, en het Concertgebouw Kamerorkest, met wie hij naast concerten in Nederland en Duitsland ook op tournee gaat naar Zuid Amerika. In seizoen 2019/2020 is Niek Artist in Residence bij de Philharmonie in Haarlem.

Niek bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi ‘ex Vornbaum’, Cremona. Ter beschikking gesteld door de Tjardus Greidanus Stichting.

Ella van Poucke (foto Simon van Boxtel)

Ella van Poucke

Cellist Ella van Poucke werd geboren in een gezin van musici; haar moeder speelt altviool, haar vader trompet en haar broer piano. Op zesjarige leeftijd begon ze met cello spelen. Ze kreeg les op de muziekschool in Woerden. Daarna had ze les bij Rosalie Seinstra, celliste van het Jenufa strijkkwartet, op het Hellendaal vioolinsituut in Rotterdam. Op haar tiende begon ze aan haar studie cello op het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) vervolgde haar studie later aan het Conservatorium van Amsterdam bij Godfried Hoogeveen.
De celliste debuteerde in Het Concertgebouw toen ze tien was in Vivaldi’s Dubbelconcert in een uitvoering met Colin Carr.
Van 2010 tot 2016 studeerde Van Poucke aan de Kronberg Academy in Duitsland, waar ze les kreeg van Frans Helmerson. Haar studies werden gefinancierd met behulp van het Von Opel/Schaefer Stipendium.
In 2019 is zij lid van de Amsterdam Chamber Music Society en is de artistiek leider van het Chamber Music Festival Amsterdam, dat door haar en haar broer, de pianist Nicolas van Poucke in 2010 werd opgericht. In november 2012 gaf ze tijdens de Cello Biënnale Amsterdam een première van het celloconcert dat voor haar werd geschreven door de Finse componist Uljas Pulkkis In 2013 en 2014 werd zij uitgenodigd om in het Concertgebouw Amsterdam Carte Blanche-concerten te geven.
Sinds september 2016 is Van Poucke artiest in residentie aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder de leiding van Gary Hoffman. Zij verzorgt regelmatig recitals met de pianist Jean-Claude Vanden Eynden en met haar broer de pianist Nicolas van Poucke. Ze is te gast geweest op tal van internationale festivals.
In 2015 speelde zij op een instrument van Nicolas François Vuillaume uit 1860.In 2019 speelt ze op een S.P. Bernardel-cello (1865) uit Parijs, die haar door het Nederlandse Nationaal Muziekinstrumenten Fonds ter beschikking werd gesteld. Ook bespeelt ze een Rombouts cello.

Zaterdagmiddag

van 15.30 – ca. 17.30 uur

Wel een pauze

Bestel kaarten

Website Niek Baar

Website Ben Kim

Website Ella van Poucke

Website Lena ter Schegget

Website Kanako Inoue

Lena ter Schegget Foto Foppe Schut

Lena ter Schegget (foto Foppe Schut)

Lena ter Schegget

De Nederlandse violiste Lena ter Schegget werd geboren in 1997 in een familie van musici. Haar eerste vioollessen kreeg zij van Nanette van Amerongen en in 2008 trad zij toe tot de Academie Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht, waar zij les kreeg van Chris Duindam. Lena vervolgde haar studie achtereenvolgens bij Gerhard Schulz in Wenen en Sebastian Hamann in Freiburg. Haar masterstudie sloot zij in Utrecht, net als haar bachelorstudie, ‘cum laude’ af. Naast haar studie volgde Lena masterclasses bij onder anderen David Takeno, Liviu Prunaru, Marc Danel en Eszter Haffner.

Kamermuziek speelde van jongs af aan een grote rol in Lena’s leven. Als lid van het Youngsters Corner Quartet werd zij jarenlang gecoacht door Alexander Pavlovsky, primarius van het Jerusalem Quartet. Het Youngsters Corner Quartet werd gesponsord door de Zeister Muziekdagen.

Samen met violiste Anna Steenhuis volgde Lena een coachingstraject bij het Quatuor Danel, in samenwerking met TivoliVredenburg en de Rabobank, tussen 2017 en 2019.

In 2020 ontstond met violiste Anna Steenhuis, altvioliste Lisa Eggen en celliste Emma Besselaar het Skazka Kwartet, dat verbonden is aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Daarnaast maakt Lena sinds 2012 deel uit van het Cugnon Project, dat regelmatig kamermuziekconcerten verzorgd in binnen- en buitenland. Via dit project speelt zij ook regelmatig in het Rietveld Ensemble, met violiste Elisabeth Perry, altviolist Richard Wolfe en cellist Matthias Naegele.

Ook ervaring in orkestspel deed Lena al vroeg op. Zo was zij concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijk Orkest (NJSO) en in 2016 van het Nederlands Studenten Orkest (NSO), dat onder leiding van Bas Wiegers tourde door Nederland en Spanje. Sinds 2019 speelt Lena regelmatig bij ensembles en orkesten zoals Amsterdam Sinfonietta, LUDWIG en het Radio Filharmonisch Orkest.

Lena won prijzen bij het Prinses Christina Concours (eerste prijs regionaal, derde prijs nationaal) en de Iordens Viooldagen (eerste prijs en prijs voor de uitvoering van de opdracht compositie). Lena wordt regelmatig gevraagd om als solist te spelen bij jeugd- en amateurorkesten. Met hen speelde ze repertoire van Bach tot Pärt. Een bijzonder hoogtepunt was haar uitvoering van het Beethoven vioolconcert met de Norddeutsche Philarmonie Rostock, voor de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern in 2017.

Lena speelt op een viool gebouwd door Ferdinando Gagliano en met een strijkstok vervaardigd door Eugène Sartory, beiden haar ter beschikking gesteld door een particuliere sponsor.

Kanako Inoue

Kanako Inoue

Kanako Inoue is geboren in Ibaraki, Japan. Geïnspireerd door haar oudere broer, die op de lokale muziekschool pianoles kreeg, begon zij op vierjarige leeftijd piano te spelen. Vanaf dat moment verliep haar muzikale ontwikkeling snel. In Ibaraki kreeg ze les van docenten uit Tokyo. Op vijftienjarige leeftijd vertrok Kanako naar Tokyo om te studeren onder Fujiko Yamada. Na het behalen van haar bachelors en zeer geïnteresseerd in de Europese muziek beleving besloot Kanako deel te nemen aan de zomerschool Musik Zentral in Oostenrijk . Dit was een enorme openbaring en stelde haar in staat om kennis te maken met grote meesters op de piano. Martyn van den Hoek, geraakt door haar spel, kwam met een schriftelijke uitnodiging om te studeren op het Utrechts conservatorium. Het volgende jaar vertrok zij naar Nederland. Hier behaalde Kanako in 2008 haar masters. Vanwege haar bijzondere affiniteit met de muziek van Mozart ging Kanako vervolgens naar het conservatorium in Amsterdam. Hier volgde zij de opleiding voor fortepiano onder begeleiding van Stanley Hoogland.

Na een paar jaar ervaring met de Europese muziekwereld raakte Kanako verknocht aan het uitvoeren van kamermuziek. Haar ontwapenende en warme persoonlijkheid maakt het haar makkelijk om met andere musici samen te werken. Mede daardoor is zij een veelgevraagd pianist. Met zangeres Bernadette Astari vormde ze een duo. Gezamenlijk volgden ze vele masterclasses in Europa en gaven concerten in Nederland, Japan en Indonesië. In 2012 werden ze uitgenodigd om in het Concertgebouw deel te nemen aan The Dutch Classical Talent Tour. Sindsdien heeft Kanako uitvoeringen gegeven met vele jonge talenten, zoals o.a. Rosina Fabius en Michael Wilmering.

Sinds 2010 begeleidt Kanako strijkers bij het Peter de Grote Festival in Groningen. Zij is de huispianist bij het jaarlijks terugkerende Cugnon Project, georganiseerd door de inspirerende vioolpedagoog Chris Duindam. Daarnaast geeft zij vele concerten met strijkers, waaronder: Emma Besselaar, Olivia Doflein, Johan Olof, Mario Rio and Anna Steenhuis. Ze maakt deel uit van de kamermuziek ensembles Trio Augusta, Feldberg Trio en Urashima Trio. Voor begeleiding bij examens is zij een veelgevraagd pianist.

Daarnaast werkte Kanako als gast pianist bij Codarts Dance Academie in Rotterdam, the National Ballet Academy Amsterdam en de Junior Company of the Dutch National Ballet. Recentelijk werkt zij als repetitor bij het Koninklijk conservatorium in Den Haag.

Blijf op de hoogte:

06 53404902