Amstel Quartet

Zaterdagmiddag

van 15.30 – ca. 17.00 uur

Bestel kaarten

AMSTEL QUARTET

Amstel Quartet heeft in haar 25-jarige bestaan de saxofoon over de volle breedte ingezet. Naast het spelen van kamermuziek, Franse chansons, minimal music of de bekende klassieken werkt het kwartet veel samen met hedendaagse componisten om nieuw en innovatief repertoire voor saxofoonkwartet te realiseren. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld.’ Boven alles is het kwartet gepassioneerd en avontuurlijk, een houding die het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opleverde.

Die internationale erkenning is af te lezen aan de podia waar het ensemble vaak optreedt: naast het Amsterdamse Concertgebouw, de Philharmonie in Luxemburg, Carnegie Hall in New York maakte het viertal succesvolle tournees door Europa, Rusland, het Midden Oosten, China, Japan, Canada en de Verenigde Staten. Ook won Amstel Quartet onder andere de Concert Artists Guild Management Award, De Kersjes Prijs en het Gaudeamus Vertolkers Concours. Amstel Quartet bracht meer dan 10 albums uit op hun eigen label Amstel Records. Het laatste album Pelēcis(2021) richt zich op het new consonant werk van de gelijknamige Letse componist.

Vitaly Vatulya is een Russische saxofonist die studeerde in zowel Rusland, Oekraïne, Frankrijk als het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Hij is 1 van de initiatiefnemers van het ‘Music for Peace’ project waar muziek wordt ingezet om internationale en interculturele connecties tot stand te brengen.

Olivier Sliepen studeerde saxofoon in Luxemburg bij Guy Goethals en vervolgens bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij is saxofonist bij het Ensemble United Instruments of Lucilin, een kamermuziekensemble gespecialiseerd in hedendaagse muziek, en geeft les op het Conservatorium van Luxemburg-Stad.

Bas Apswoude wilde eigenlijk al op vierjarige leeftijd saxofoon spelen. Het heeft echter tot zijn tiende geduurd eer hij eindelijk zijn geliefde instrument mocht gaan bespelen. Na meer dan dertig jaar spat het enthousiasme nog steeds met dikke druppels van zijn saxofoonspel af.

Harry Cherrin is een Amerikaanse saxofonist en componist en momenteel woonachtig in Nederland. Hij rondde zijn studie in 2009 af bij saxofonist Arno Bornkamp. Naast het uitvoeren van klassiek, experimenteel, jazz en pop door heel Europa, speelt Harry ook regelmatig saxofoon recitals van Bach.

Het Amstel Quartet bestaat uit:
Vitaly Vatulya – sopraansaxofoon
Olivier Sliepen – altsaxofoon
Bas Apswoude – tenorsaxofoon
Harry Cherrin – baritonsaxofoon

PROGRAMMA

Paul Creston (1906-1985)
Suite voor Saxofoonkwartet (1979)

Amy Beach (1867-1944)
Quartet  (1929) (arr. Harry Cherrin)

J.S. Bach   (1685-1750)
Brandenburgse Concert nr. 3
BWV 1084

-pauze-

Sax Orgel Symfonie (arr. Bas Apswoude)

  • Prélude – Alexandre Guilmant
  • Andante in G minuer –  César Franck
  • Toccata  – Eugène Gigout
  • Adagio (uit Symfonie no. 5) Charles-Marie Widor
  • Fugue –   Camille Saint-Saëns

Mozart
Fugue from Requiem

Fernande Decruck
Saxophonescas

Website Amstel Quartet

Blijf op de hoogte:

06 53404902