Amstel Quartet

Zaterdagmiddag

van 15.30 – ca. 17.00 uur

Bestel kaarten

AMSTEL QUARTET

’S WERELDS KLEURRIJKSTE SAXOFOONKWARTET

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het nou om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek — als je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden.

Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opgeleverd. Terecht, want een optreden van het Amstel Quartet heeft de opwindende energie van een popconcert. Het kwartet neemt je telkens opnieuw mee op een duizelingwekkende en ontroerende reis. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld.’

Prijzen
Het Amstel Quartet valt regelmatig in de prijzen. De Concert Artists Guild Management Award, De Kersjes Prijs, het Gaudeamus Vertolkers Concours, het zijn slechts een paar palmares voor de internationale erkenning die het kwartet geniet.

Podia en tournees
Die internationale erkenning is ook af te lezen aan de podia waar het ensemble vaak optreedt: naast het Amsterdamse Concertgebouw, de Philharmonie in Luxemburg, Carnegie Hall in New York maakte het viertal succesvolle tournees door Europa, Rusland, het Midden Oosten, China, Japan, Canada en de Verenigde Staten.

CD’s
Het Amstel Quartet bracht inmiddels 10 albums uit op hun eigen label Amstel Records. Die opnames zijn net zo veelkleurig als het ensemble zelf: van speciaal voor het Amstel Quartet geschreven of gearrangeerde werken tot minimal maestro’s en Indiase tabla. Het album met Franse Chansons (Sax avec Elan!), werd in de Nederlandse pers geprezen als “saxy chansons vol levenslust.” NRC Handelsblad schreef: “Je waant je meteen in vaudevillesfeer. Daarbij lijken de saxofoonvirtuozen van het Amstel Quartet zich in elk idioom thuis te voelen.”

Het Amstel Quartet bestaat uit:
Remco Jak – sopraansaxofoon
Olivier Sliepen – altsaxofoon
Bas Apswoude – tenorsaxofoon
Harry Cherrin – baritonsaxofoon

Website Amstel Quartet

Blijf op de hoogte:

06 53404902