FUSE

Zaterdagmiddag

van 15.30 – ca. 17.00 uur

Geen pauze

Bestel kaarten

Let op: Coronatoegangsbewijs is verplicht!

Het verhaal van Fuse is een avontuurlijke reis met muzikale grensverkenning en een onuitputtelijke drang tot zelfontplooiing. Voor kijkers van het tv-programma Podium Witteman behoeft Fuse vrijwel geen introductie meer. Het Amsterdamse zestal is een vaste toevoeging aan het format en laat al jaren hun veelzijdigheid zien in de muzikale liveshow over klassieke muziek en verwante genres. Maar minder mensen kennen de route die Fuse sinds 2012 heeft afgelegd: honderden optredens; van donkere clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok zitten inmiddels in het DNA van Fuse gesleten. Het maakt de groep virtuoos en aanstekelijk op elkaar ingespeeld. Waar ze ook staan: Fuse neemt het publiek in no-time mee in hun eigen muzikale wereld. Een wereld waarin je sporen vindt van klassieke muziek, jazz, volksmuziek, minimal music en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken

Het podium is voor Fuse altijd een plek voor experiment geweest, geen concert is hetzelfde. Toch hebben ze hun favoriete muziek vastgelegd op albums Studio en Studio 2. Hierop staat muziek die Fuse in de afgelopen jaren het meest is bijgebleven en heeft gevormd; een eigenwijze verzameling stijlen en genres met een herkenbare eigen sound. Beide albums ontvingen een nominatie voor een Edison en in 2019 werd de nominatie ingelost met het winnen van de Edison Klassiek Publieksprijs.

In 2017 trad FUSE ook bij een uitverkocht Beekbergen Klassiek op. Het concert dat voor 14 maart 2020 gepland was, verschoven we naar maart 2021. Deze concerten gingen vanwege de Corona-pandemie niet door.

FUSE bestaat uit:
Julia Philippens – viool
Emma van der Schalie – viool
Mascha van Nieuwkerk – cello
Adriaan Breunis – altviool
Tobias Nijboer – contrabas
Daniel van Dalen – percussie

Website FUSE

Blijf op de hoogte:

06 53404902