TRIO42 – Remy van Kesteren c.s.

TRIO42 wordt gevormd door drie jonge topmusici: Remy van Kesteren (harp), Merel Vercammen (viool) en Christiaan van der Weij (saxofoon).

TRIO42Vol passie geven zij op harp, viool en saxofoon de muziek een nieuwe impuls in veelzijdige en fantasierijke programma’s. De drie musici, als solisten op jonge leeftijd al winnaars van belangrijke (inter)nationale prijzen, hebben elkaar gevonden in een zoektocht naar repertoire voor deze onbekende, maar verrassend mooie samenstelling, die door hun enthousiaste presentatie voor een breed publiek toegankelijk is. Ze volgden masterclasses bij het Enesco Quartet en spelen op vele podia en festivals zoals het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen, het Grachtenfestival, de NJO Muziekzomer, de Zeister Muziekdagen en Festival Classique. In het najaar van 2011 kwam hun debuut-CD ‘Destination‘ uit.  Zie ook trio42.nl.

Remy van KesterenRemy van Kesteren, in december 2009 uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het jaar, is één van de grootste harptalenten van dit moment. Hij is zowel nationaal als internationaal winnaar van prestigieuze prijzen en concoursen, speelde op vijftienjarige leeftijd in Carnegie Hall te New York en bij de doop van Prinses Amalia, en maakte een jaar later zijn debuut in de grote zaal van het Concertgebouw van Amsterdam. Inmiddels geeft hij vele concerten, als solist, met orkest en in kamermuziekensembles. Hij studeerde aan het Conservatoire National Superieure de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de wereldberoemde harpiste Isabelle Moretti, en aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam bij Erika Waardenburg, waar hij in 2012 zijn masterdiploma met onderscheiding behaalde. Naast zijn activiteiten als muzikant, is Remy van Kesteren oprichter en artistiek leider van het Dutch Harp Festival, dat met zijn tweede editie is uitgegroeid tot het grootste concours ter wereld. Zie ook: remyvankesteren.nl.

Merel VercammenMerel Vercammen  is een zeer talentvol violiste. In 2009 won zij de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Bovendien werd haar op dit concours de prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands werk uitgereikt. Ze treedt op in binnen- en buitenland, met concerten in Europa, Noord-Afrika en Zuid-Amerika, met o.a. optredens voor diverse ambassades en voor het koninklijk huis van Roemenië. Merel soleerde in 2010 met het orkest van het Utrechts Conservatorium in het werk ‘Capriccio’ van Otto Ketting en behaalde in 2012 haar Bachelor of Music (Honours) diploma aan het Royal College of Music in Londen. Ze volgde masterclasses bij Elizabeth Wallfish, Phillipe Graffin, Gernot Winischhofer, Alexander Vinnitzky, Valery Oistrach, Liviu Prunaru, Yayoi Toda, Josef Rissin, Lewis Kaplan en Daniel Hope. Ze bespeelt een P. Silvestre viool uit 1845, haar ter beschikking gesteld door een anonieme begunstiger. Merel is drieëntwintig jaar en volgt een Master of Performance opleiding bij Jan Repko aan het Royal College of Music in Londen.
Zie ook: merelvercammen.nl.

Christiaan van der WeijChristiaan van der Weij  heeft een unieke benadering van de saxofoon binnen de kamermuziek. Op jonge leeftijd won hij eerste prijzen bij het Wereld Muziek Concours en het Prinses Christina Concours in Groningen. Bij dit laatste concours werden hem ook de Publieksprijs en de Moderne Muziekprijs toegekend. Christiaan volgde masterclasses bij Vincent David, Philippe Geiss, Jan Schulte-Bunert en Rob Buckland. Hij gaf concerten in Amerika, Portugal, Singapore, en op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Athene. Ook trad hij als solist op met het Drents Symfonie Orkest, het Frysk Fanfare Orkest en het jongenskoor Dzvinochok uit Kiev. Christiaan is zevenentwintig jaar en voltooit in juni zijn masteropleiding bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam. Zie ook: christiaanvanderweij.nl.