Petkova-Eschkenazy-de Waal

Marietta Petkova, piano / Vesko Eschkenazy, viool / Jasper de Waal, hoorn
Drie wereldvermaarde musici in een wonderschoon Brahms-programma!
Wees getuige van een unieke samenwerking! Het resultaat is ongehoord, intens, warm en meeslepend!

Marietta PetkovaMarietta PetkovaHaar intense en authentieke spel laat niemand onberoerd en werd ook vorig seizoen weer met superlatieven beschreven in de pers: “De Bulgaarse meesterpianiste Marietta Petkova bespeelt de vleugel met een indrukwekkende virtuositeit, maar uiteindelijk draait alles bij haar om veel méér dan de noten” – NRC Handelsblad.  “Petkova grandioos” – De Telegraaf.
“Of het nu Rachmaninov, Bach, Brahms of Liszt is, Petkova speelt fenomenaal” – HP/De Tijd.
Haar podiumpersoonlijkheid is even ontwapenend als soeverein en trekt ‘jong en oud’. Onlangs schitterde zij in het Amsterdamse  Concertgebouw en in de serie ‘Meesters aan het Klavier’ van de Doelen. De live-opname hiervan werd in oktober 2012 door Bloomline op cd uitgebracht.

Vesko EschkenazyVesko Eschkenazy – Deze Bulgaarse meesterviolist wordt internationaal geprezen als een solist van wereldklasse: “een meesterviolist met een perfecte techniek en een glorieuze toon” – Mundo Classico.
Tevens is hij al jaren de geliefde concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. Onlangs soleerde hij in een uitverkocht Concertgebouw in het Vioolconcert van Max Bruch. In september 2012 verscheen zijn nieuwe Bach-cd met het Concertgebouw Kamerorkest op het label PentaTone.  “Vesko Eschkenazy is een briljant violist” – De Telegraaf
“Speels gemak en vrijheid van top tot teen” – Financial Times

Jasper de WaalJasper de Waal – werd in de pers bejubeld als “een hoornist van wereldklasse” – amazon.co.uk, wiens spel “op hetzelfde niveau staat als dat van grootheden als Dennis Brain, Barry Tuckwell, Alan Civil en Hermann Baumann” – Opus Klassiek.
Hij staat niet alleen bekend als de geliefde solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest (2004-2012), hij is ook een solist van wereldformaat met concerten en masterclasses in binnen- en buitenland. Grote lof ontving hij voor zijn Haydn-cd met het Concertgebouw Kamerorkest. In september 2012 soleerde hij bij het KCO in de Serenade van Britten (samen met tenor Ian Bostridge). Dit werk nam hij onlangs op met Amsterdam Sinfonietta en is in november 2012 uitgebracht op cd door Channel Classica.