Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof in Beekbergen

concert2

Het was op zaterdag 5 november weer genieten in de Oude Kerk in Beekbergen. Massaal kwamen de bezoekers af op het concert van de internationaal geroemde harpiste Lavinia Meijer en de eveneens beroemde bandoneonist Carel Kraayenhof, die eeuwig geassocieerd zal worden met de tranen van Maxima.

Kaarten voor dit concert werden al geruime tijd tevoren besteld en de Stichting Beekbergen Klassiek moest een week voor het concert al nee verkopen.

Het duo speelde niet alleen de muziek van verschillende componisten, maar ook eigen composities en zelf gearrangeerde muziek voor deze verrassende combinatie van instrumenten. Zij gaven een zeer ontspannen en humoristische toelichting op de werken die zij gingen spelen. Beide musici reageerden dankbaar op de warme respons van het publiek, dat genoot van de wisselzangen tussen twee instrumenten, die qua klank uitstekend op elkaar aansloten.

De muziek die zij speelden is ook te beluisteren op hun nieuwe album ‘Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof in Concert’. Deze CD is inmiddels genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs. De winnaar wordt op zondag 27 november aanstaande bekendgemaakt tijdens de uitzending van Podium Witteman op NPO 2.

ambulancewensEen speciale bezoeker was de heer Chris van Rooij uit Zoetermeer, die in de kerk vanuit zijn ambulancebed kon meegenieten van het concert. Als terminaal patiënt was het zijn wens nog een optreden van Carel Kraayenhof te mogen bijwonen. De Stichting Ambulance Wens maakte dit voor hem mogelijk. Carel Kraayenhof nam alle tijd voor hem.

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Voor meer informatie www.ambulancewens.nl.

Ada van Exel, 5 november 2016