Kurios Klarinetkwartet – de musici

Peter KoetsPeter Koetsveld1veld (2e klarinet)
behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend (en Docerend) Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde bij Sjef Douwes en Ariëns Kappers. Hij remplaçeerde bij verschillende orkesten waaronder het ‘Radio Filharmonisch Orkest’ en het ‘Randstedelijk Begeleidingsorkest’.
In 1987 vertrok Peter naar Kaapstad (Zuid-Afrika) als Alternate Principal Clarinet-player in het ‘Cape Town Symphony Orchestra’. Hij nam diverse soloprogramma’s op voor de radio en won een kamermuziekconcours met het pianokwintet van Mozart. Sinds 1990 is hij terug in Nederland. Hij is dirigent van diverse koren geworden en maakte verschillende tournees, met o.a. de ‘Continentals’ en Adrian Snell en met diverse andere koren. Hij speelt eerste klarinet in het ‘New English Orchestra’ en het ‘Hineni Symfonie Orkest’. Bij het ‘Gelders Orkest’ was Peter werkzaam als vaste remplaçant voor (bas-)klarinet en hij was soloklarinettist van het ‘Mulder Consort’. Daarnaast is Peter lid van het ‘Trio Con Spirito’ (klarinet, cello en piano).

Mark Snitselaar1Mark Snitselaar (basklarinet)
studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer. In 2007 rondde hij de Voortgezette Kunst Opleiding (tweede fase) cum laude af met o.a. Nederlandse premières het van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij onder andere Andrew Marriner en Charles Neidich.
Als klarinettist is Mark vooral actief in de kamermuziek. Sinds 2006 speelt hij in het ‘Trio Parnasse’ (voorheen Turdus Trio) samen met (alt)violiste Janneke Zegveld en pianist Wouter Bakker. Ze geven concerten voor ‘Stichting Muziek in Huis’ en worden daarnaast regelmatig uitgenodigd om concerten te verzorgen op diverse kamermuziekpodia in Nederland. Ook als duo geven Wouter en Mark regelmatig concerten. Naast het ‘Trio Parnasse’ vormt Mark met celliste Mariëtte Gort en pianiste Kathelijn van de Loo het ‘Charaban Trio’. In 2008 werd het trio uitgenodigd voor een concert in de Spiegelzaal in het Amsterdamse Concertgebouw, dat live werd uitgezonden op radio 4. Mark speelde in het begeleidingsensemble van Opera Trionfo, waarmee hij een cd-opname maakte van “De Roep van de Kinkhoorn”, een opera van Bart Visman op tekst van Paul Biegel. Verder werkte hij mee aan de producties: “Duo d’amour” en “La Colombe”.
Sinds 2012 maakt Mark onderdeel uit van het ‘Kurios Klarinetkwartet’, waar hij naast klarinet ook basklarinet speelt. Verder werkte Mark in de kamermuziek samen met o.a. Mirsa Adami, Lidy Blijdorp, Jeroen de Groot, Veselina Manikova, Jeroen de Vaal, Jellantsje de Vries, Gwyneth Wentink en het Matangi Kwartet.

Corien Corien Hoepman1Hoepman (bassetklarinet)
studeerde bij Reinier Hogerheijde aan de conservatoria te Groningen en Arnhem. In 2002 behaalde zij haar diploma voor de 2e fase opleiding. Tijdens en na haar studie nam zij deel aan diverse masterclasses en internationale zomeracademiën, zoals die van Salzburg, Lübeck en Siena. Daar speelde ze samen met andere instrumentalisten en had ze les van o.a. Reinier Hogerheijde, Antony Pay, en Karl-Heinz Steffens. In Salzburg kreeg ze de kans de Rhapsodie van Debussy te spelen in het fameuze Schloss Mirabell. Als toehoorder leerde zij veel van de kamermuzieklessen die in Siena gegeven werden door Günter Pichler en Valentin Erben van het Alban Berg Quartet. Corien speelt momenteel in diverse orkesten en kamermuziekensembles, waaronder het Sonsbeek Trio en het Rosinante Ensemble. Sinds 2013 speelt ze in het Kurios Klarinetkwartet. Daarnaast heeft ze een eigen lespraktijk in Arnhem en Apeldoorn: de Gelderse Klarinetstudio.

Boukje Musch_1Boukje Musch (1e klarinet)
begon op jonge leeftijd bij de ‘muziekschool regio Zutphen’ haar muzikale carrière bij Arend-Jan Bosma. Op zeventienjarige leeftijd werd zij aangenomen op de vooropleiding van het conservatorium. In mei 2003 sloot zij haar Bachelor studie af, waarna zij verder studeerde en in 2005 haar Master of Music opleiding cum laude afsloot. Boukje studeerde onder andere bij Oscar Ramspek en Frans DeJong. Eind 2000 studeerde Boukje een periode in New York.Zij volgde masterclasses bij onder andere David Singer, Charles Neidich, James Campbell, Eddy Vanoosthuyse en Sabine Meijer. Boukje speelde bij verschillende verenigingen en orkesten, waaronder het ‘Nationaal Jeugd Harmonie Orkest’ waar zij van 2002 tot en met 2005 de concertmeester was. Met dit orkest gaf zij diverse (inter)nationale concerten. Boukje remplaceerde bij diverse beroepsorkesten waaronder het ‘Gelders Orkest’.
 In juni 2003 won zij -met het oog op haar afstudeerscriptie en stages- de ‘Koen van Slogteren’ pedagogiek- & methodiek prijs. Tevens won Boukje in hetzelfde jaar de ‘Vriendenprijs’ van het conservatorium. Een prijs die wordt uitgereikt aan afstuderende studenten die als musicus goed zijn ontwikkeld en die zich veel voor het conservatorium hebben ingezet.
Boukje werkte als docent bij diverse muziekverenigingen en het Centrum voor Kunsten de ‘Leeuwenkuil’ in Deventer. Tegenwoordig speelt Boukje als klarinettiste bij het ‘Kurios Klarinetkwartet’, het ‘Hineni Symfonie Orkest’ en werkt zij als freelance klarinettist en saxofonist bij verschillende orkesten, (ad-hoc) ensembles en muziekverenigingen in binnen- & buitenland.
Tevens is zij als klarinet- en saxofoondocent verbonden aan de muziekschool de ‘Muzehof’en het ‘Muzecollectief’ in Zutphen.