Jeroen Weierink

Jeroen Weierink, dirigent

Jeroen Weierink

Jeroen Weierink is vaste dirigent van ‘Camerata Amsterdam’ en van de ‘Holland Wind Players’. De in Ootmarsum geboren Jeroen Weierink studeerde aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam. In 1989 werd hij hoornist bij de Nederlandse Omroep. In deze periode ging hij zich aan het dirigeren wijden. Directielessen had hij van Eri Klas en wat het opera-repertoire betreft deed hij o.a. zijn licht op bij Alberto Zedda en Kees Bakels.
Weierink wordt bij vele orkesten als gastdirigent uitgenodigd. Hij dirigeerde onlangs bijvoorbeeld op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade de Carmina Burana van Karl Orffs in de ‘Philharmonie’ in Kiev. Verder dirigeerde hij o.a. de Radio Kamerfilharmonie, het Radio Symfonieorkest, het Boheems Filharmonisch Orkest, het Philharmonisch orkest van Stettin en het Bohuslav Martinu Philharmonisch orkest.
Als gastdirigent werkt Weierink tevens bij orkesten in Polen, Rusland, Tsjechië en USA. Zijn muzikale activiteiten brachten hem in de meeste landen van Europa, Israël, Noord en Midden-Amerika, Korea, China en Japan.