Fuse in Beekbergen

Beekbergen, 25 maart 2017

Het zat Fuse zaterdag niet mee: er was die dag veel fileleed en daar had Fuse, komend uit Amsterdam ook last van gehad. Rond drie uur was het gezelschap uiteindelijk compleet en kon worden begonnen met de opbouw van het podium en de verdere voorbereidingen. Maar toch lukte het om exact om half 4 te beginnen met het concert. Op het podium een gezellige kring van strijkers en daarachter de percussionist met een indrukwekkend drumstel. Dit beloofde meteen al een swingend programma te worden. De kerk was tot in de achterste rijen gevuld met een nieuwsgierig publiek. De warme en enthousiaste manier waarop de musici  uitleg gaven over de oorsprong, karakter en bedoeling van het werk dat er gespeeld zou worden werd zeer gewaardeerd en zij slaagden er daarmee in goed contact te krijgen met het publiek.

Het ensemble bracht een zeer afwisselend programma met verrassende arrangementen voor en door hen geschreven.  Een programma dat ook grotendeels terugkomt op de onlangs door hen uitgegeven CD “Fuse Studio”. Het publiek was zeer onder de indruk van zowel de personen, de enorme passie waarmee werd gespeeld en de geweldige manier waarop de musici op elkaar zijn ingespeeld.  De tegenstellingen waren groot: zeer onstuimig (Blue Rondo à la Turk van Dave Brubeck), maar ook ingetogen (Hammers van Nils Frahm).  Op verzoek speelden zij ook “een cadeautje uit Zweden”, een door hen bewerkt Zweeds volksliedje van Evert Taube, “Så skimrande var aldrig havet” een romantisch lied dat prachtig werd ingeluid met de geluiden van de zee, gevolgd door  melancholieke muziek en in het Zweeds zingend werd afgesloten. Zij brachten dit ook ten gehore bij Podium Witteman op zondag 19 maart jl.

Fuse staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden bij elkaar te brengen in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en improvisatie en daar zijn zij terecht trots op. Fuse zorgt voor een verrijking voor zowel de klassieke als de jazzmuziek.