Camerata Amsterdam

Camerata Amsterdam
Camerata Amsterdam

De topstrijkers van Camerata Amsterdam (concertmeester Ronald Hoogeveen) zullen het instrumentale gedeelte voor hun rekening nemen. Camerata Amsterdam werd enige jaren geleden opgericht met de gedachte niet alleen het bekende repertoire te spelen maar ook werk van vaak ten onrechte vergeten meesters uit te voeren. In bibliotheken en archieven wordt gezocht naar vergeten juweeltjes. Camerata Amsterdam speelt deze composities tijdens haar concerten in Nederland en daarbuiten.

Haar eerste buitenlandse reis maakte Camerata Amsterdam in voorjaar 2003 naar Duitsland. In maart 2004 maakte het orkest een tournee door Spanje en speelde met enorm succes in de beroemde ‘Palao de la musica Catalan’ in Barcelona. Onlangs werd weer een concertreis naar Duitsland ondernomen en speelde het kamerorkest tijdens de ‘Dag van de klassieke muziek’ in Madrid.

Met acteur Frank Groothof speelt Camerata Amsterdam theaterproducties als ‘Vincent en Theo, broeders in de kunst’, ‘Idomeneo’ en ‘Peer Gynt’. Dit seizoen speelt het orkest een serie theaterconcerten door het land onder de titel ‘Jaargetijden’ met violiste Emmy Verhey. Op een ruim aantal podia is het orkest dit seizoen verder te horen met solisten als Klará Würtz en de bijzondere pianotalenten Lucas en Arthur Jussen.

Het internationale karakter van het orkest (er zijn 12 nationaliteiten) onderstreept weer dat muziek dé universele taal van de wereld is.