Briljant fluittrio bij najaarsconcert

Beekbergen Klassiek organiseerde op 29 september jl. een concert met Abbie de Quant (fluit), Gwyneth Wentink (harp) en Frank Brakkee (altviool), drie grootheden in de wereld van de klassieke muziek.

Abbie de Quant trad voor Beekbergen Klassiek reeds op tijdens het 3econcert dat de stichting organiseerde in maart 2003, samen met harpiste Masumi Nagasawa. Deze fantastische combinatie van fluit en harp was genoeg aanleiding voor een herhaling, deze keer samen met harpiste Gwyneth Wentink – nu 30 concerten later – met als mooie toevoeging de altviool van Frank Brakkee.

Abbie en Gwyneth kennen elkaar al sinds een gezamenlijk optreden in De Doelen in 1989 (Gwyneth was toen 8 jaar oud!), samen met het Nationaal Jeugdorkest. Frank Brakkee is solo-artist in het Radio Filharmonisch Orkest en maakt tevens deel uit van o.m. het Franciscus Kwartet, dat ook reeds optrad voor Beekbergen Klassiek in oktober 2008.

Op zaterdag 29 september was het dus weer feest in de Hervormde Kerk in Beekbergen. Het door Abbie samengestelde en mooi doordachte programma bestond volledig uit muziek van Franse componisten uit de 19eeeuw tot begin 20eeeuw. De virtuositeit van Abbie de Quant kwam het meest tot zijn recht in de sonate van C. Debussy en de harpsolo van Qwyneth Wentink, Impromptu op. 86 van G. Fauré, was om te smullen. Een verrassende toevoeging in het programma was het door Frank Brakkee fantastisch gespeelde Capricio van H. Vieuwtemps – je kon een speld horen vallen ….

De musici betrokken het publiek bij het optreden door elk programmaonderdeel toe te lichten en e.e.a. uit te leggen over hun instrumenten. Daardoor ontstond een speciale chemie tussen musici en publiek.

Eerstvolgende concert: Busch Trio (piano – viool – cello) 9 maart 2019
Drie jonge klanktovenaars, twintigers en winnaars van meerder concoursen.

29-09-18 – Ada van Exel